Friday, May 13, 2011

ubat stress

haaaa ! topik mlm neh, STRESS, sape2 yg stress ? sile angkat kening. wah ! so cute. huu~ seperti biase lah, lepas update blog aku akan pegi running2 1 dunia blog, dannnnnnnn ! topik yg panas utk hari neh. iaitu STRESS,
spe die yg ta pena stress sile gtau aku, meh aku tinju batang idong. sebelom aku tinju, pasti kan siapsiap kan wasiat harte kat aku ekkk~ time kaseh, oke, berbalik kepade tajok kite tadi. STRESS ye tuantuan dan puanpuan, STRESS neh kite bole kategori kan sebagai 1 penyakit yee, penyakit kronik yg dialami oleh setiapppp ahli sukan. heh~ dan aku ade bnyak carecare utk menghilang kang rase stress, seperti biase rujuk laa panduan kat bawah yee~

  • korang hantuk2 pale kat dinding -ini kerane bile hantuk pale kat dinding,      akan menyebab kan gegaran otak, dan bile otak bergegar, mugkin kita akan dapat ingat kembali barang-barang kite yg lost pada zaman purba dlu-
  • panjat pokok -panjat pokok juga bole dikategorikan sebagai ubat stress kerana panjat pokok bole ilang kan stress kerana bile anda panjat pokok, anda msti mencari2 sesuatu di atas pokok, contoh nye buah mempelam kee, dan lain-lain-
  • isap rokok -haaa ! yg neh, ramai laki suke wat mcm neh, alasan isap rokok sbb stress, hangok. aku isap rokok ta ilang pon stress, tmbah stress ade la, duet abes :'( . tp skrng aku da bnti merokok, time kaseh ye power root.-
  • bermain dgn kucen -main dgn kucen bole ilang kan stress ? nape, ta pecaye ke -.-' ta pecaye korang try la, korang cube msok kan pale kucen dlm mulot korang haha ! tgk ape jadi.-
  • korek idong -haaa ! napak jijik kan ? tp, itu la die. sala 1 ubat. korang korek idong. then calit kat tgn mak korang. pasti kne tampar. then duk bilek. korang pk pk kan balek. msti korang tergelak mcm org terkena tembakan senapang gajah-
sekiannnnn~ aku mls betol na taip panjang2, nati lau ade apeape tips lagi. aku akan cube share lah, sebena nye ade bnyk lagi na taip, di sebab kan aku telah rse seperti di atas pokok, jadi aku tpkse berhenti kat sini !!



[DA BACE KOMEN SEKALI, TUMBOK KANG LAU TA KOMEN]

15 comments:

HellaS M!haR said...

klu xde kucen camna?

pok meng said...

gnti ngn harimau !

MaMa AiNi said...

salam kenal dari mama...he 2x..mama suke ngan entry yg pok meng tulis ni..mama ade 5 kucen n thanks sudi follow mama n mama follow u back !!..

pok meng said...

hee~ tengss mama :)

Freaky said...

masa stress makan jadi best :P

umUMRA said...

hikhik..-.-..cam tmbah stress lg je ni

Edy Fee said...

sangta bernas kan idea..haha mampuih

pok meng said...

hahha ! mmg bernas !

pRiNCe said...

wah bestnye blog ni..
kalau prince nak datang selalu boley x?
hehehe..

alif ismail said...

hahahah...gile klakar...

Anif Abdullah said...

hahaha.. 'gud' tips..

POSH76 said...

blogwalking

eita said...

kalau dah buat semua tapi tak hilang jugak macamana erk.....

IZYAN KAHER said...

ala . kalau dah stress,
spill it out jeeee = nanges ! :D

EyA edamanhatiku said...

korek idong?? hahak jrit cm orang gila efektif gak tao